Fitt mama mellett a baba is boldogabb!

FittKismama

FittKismama

Mit ehetünk lefekvés után?

Harc a korgó gyomorral

2015. január 04. - Lakatos Éva

Kinek nem ismerős az alábbi forgatókönyv: vacsora este 8-kor, kedvenc sorozatod soron következő része, mosogatás, zuhany, pizsamahúzás, fekvés, korgó gyomor? Agyad és gyomrod húz a konyha felé, de te igyekszel ágyban maradni, hiszen most ettél, fogat mostál, és amúgy is, hogy fogod így elérni a bombaformád nyárra?!

212.jpg

Szögezzük le, ha csak későn tudsz vacsorázni, akkor is kell! Minden életritmus más és más, nem szabad olyan betarthatatlan szabályokat felállítanunk, mint este 6 után nincs evés. Éhezni minden helyzetben tilos, ha diétázol, ha nem! Ez még nem jelent zöld utat a hűtőszekrény felé este 11-kor, de teljes tilalmat sem. Korgó gyomorral ugyanis nehezebben jön szemedre álom, teli hassal szintén, ha pedig meg is érkezik az álommanó, nyugtalan álmot hoz. Vacsorázási szokásink befolyásolják reggelizési szokásainkat is, aki éhezik, hajlamosabb egészségtelen alapanyagokhoz nyúlni, aki pedig teli gyomorral forgolódta át az éjszakát hajlamosabb kihagyni a nap legfontosabb étkezését a reggelit. Mindkét rossz szokás hatással van napi teljesítőképességünkre, fizikai aktivitásunkra és lassítja anyagcserénket. Ha a napi kalória bevitelünk megfelelő, a késő esti evés nem fogja negatívan befolyásolni céljaink elérést.

Érdemes elsősorban figyelni arra, hogy vacsorád tartalmazzon kellő mennyiségű fehérjét, magas rosttartalmú szénhidrátot, kis mennyiségű egészséges zsiradékot és egy kis zöldséget. Ezek segítenek abban, hogy minél tovább azt érezd, ettél. Ha eddig is így étkeztél egyszerűen emeld meg az adagot egy picivel. Ennek ellenére, ha mégis megéhezel lefekvés után, körülbelül 150 kalória elfogyasztása nem fog rossz hatással lenni sem alvási ritmusodra, sem anyagcserédre. Természetesen nem mindegy, hogy ez a 150 kalória miből áll, igyekezz egészséges fehérje alapú snacket összeállítani magadnak.Itt van pár tipp ,kis tárolóedénybe előre el is készítheted, mindig figyelj az adagra! Az én kedvencem- mivel édes szájú vagyok- a banánturmix, de jöhet uborka tofuval vagy szárított mangó is. Ne feledkezzünk meg a fogmosásról, ha elégedetten befejeztük az éjszakai nassolást :)

Évi

 

A bejegyzés trackback címe:

https://fittkismama.blog.hu/api/trackback/id/tr987041295

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása