Fitt mama mellett a baba is boldogabb!

FittKismama

FittKismama

A siker titka a reális célkitűzés

2015. január 01. - Lakatos Éva

Minden szakmában vannak időszakok, amikor pörög a biznisz, és van az úgynevezett uborkaszezon. Nem nehéz kitalálni, hogy a fitnesz iparban a január hónap a legjövedelmezőbb, csak sajnos nem hosszútávon. Amint elmúlik a fejekben az alkohol okozta zsibogás, megtelnek az edzőtermek. Úgy két hétig aztán már fogyatkoznak, februárban pedig már tényleg csak egy-két ismeretlen arc fut melletted a futópadon, márciusra feltehetőleg ők is eltűnnek. Egészen egyszerűen azért, mert elfogy a motiváció. Miért is?

  1. Mert nem lát változást
  2. Mert nem érez változást
  3. Mert rájön, hogy fogalma sincs, hogy működnek a fitnesz gépek
  4. Mert rájön, fogalma sincs, hogyan érhetné el kitűzött célját
  5. Mert rájön, hogy nincs neki erre ideje
  6. Mert rájön, hogy kevés, ha csak lejár edzeni
  7. Mert megfogadja, hogy soha többet nem fogad meg semmit.

Mint minden cél eléréséhez, a testi átalakuláshoz is eszközök kellenek. Elsődleges és legkézenfekvőbb eszköz az edző. Szó esett már arról, hogyan válasszunk edzőt, amelynek első pontja szerintem a legfontosabb induláskor. Nem csak szakmai tudását adja a céljaid eléréséhez, hanem szól, ha azok nem reálisak. Hidd el, aki mer szólni, annak van elég tapasztalata a témában. Bízd rá magad, legyél rugalmas, a fogadalmak nincsenek kőbe vésve, nyugodtan köss kompromisszumot, nem az edzővel, hanem saját magaddal! Ha jó edzőt fogadtál fel, máris kilőtted a 3-as, 4-es pontot. Természetesen, ha nem futja személyi edzőre, akkor is van esély elérni a célodat, csak kicsit melósabb. A siker titka a cél kitűzésén van, utána már "csak" az eszközöket kell megtalálni. A reális célok kitűzéséhez ez kell:

  1. Ne akarj rögtön változást látni, légy türelmes!
  2. Apró lépésekben haladj, nem kell nyárra maratonfutóvá válnod. Elég lesz jövőre is.
  3. Kérdezz, érdeklődj, járt utána. Használd ki a körülötted lévő információtömeget és válogass jól!
  4. Ne érezd büntetésnek fogadalmad. 
  5. Ne a lemondásokról szóljon fogadalmad.
  6. Időként jutalmazd magad.Valahogy így.

 Ha például fogyni szeretnél, tűzd ki mennyit és honnan. Ne csak egy dolgokra fókuszálj, próbáld meg komplexen megoldani a dolgot. Tehát, ne csak attól várd az eredményt, hogy naponta elmész futni, mert ez tipikusan az a helyzet, amikor már második héten sem mész el, mivel túlterheled szervezeted. Ilyenkor teljesen jogosan tested és agyad is pihenésért kiállt. Helyette menj el hetente csak kétszer-háromszor futni és iktass ki valamilyen rossz táplálkozási szokást. Ez se legyen lemondás, sőt jutalomként is felfoghatod, ha csoki nassolásod lecseréled diabetikus csokira, vagy kidobálod a chipseket a spejzből, és helyette egy marék olajos maggal ülsz le a tévé elé. Könnyen és gyorsan átáll az agyad, ha jutalmazod, és nem bünteted magad. Táplálkozásod megváltoztatása is apró lépésekben valósuljon meg, nem fogod észrevenni, ha a cukrot, lecseréled édesítőszerre, ha nem használsz növényi olajat, hanem kókuszzsírt, ha fehér kenyér helyett a teljes kiölésűt választod. Ezek olyan kicsi és nagyon-nagyon fontos változtatások, amit tested imádni fog, az ízlelőbimbóid meg észre sem veszik. Fokozatosan és lassan történjen a változás, sok kicsi sokra megy. Így lehet, "csak" nyárra jön össze a strandforma, de ahogy lekerülnek a vastag kabátok, jönnek a bókok.

10171908_624862830975852_1545432845112301714_n.jpg

Úgy gondolom, minden élethelyzetben van lehetőség változni, gyerek és család mellett is. Csak reális célokat kell kitűzni. Mindig, minden helyzetben alakítható úgy az életed, hogy kisebb célokat elérj, ne akarj nagyot kaszálni, a kisebb sikerek nagyobb étvágyat adnak a harchoz. Csak az veszít, aki meg sem próbálja:)

Jó pihenést mára,

Évi

 

A bejegyzés trackback címe:

https://fittkismama.blog.hu/api/trackback/id/tr487027593

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása