Fitt mama mellett a baba is boldogabb!

FittKismama

FittKismama

Sérvmentes Boldog Új Évet!

avagy így bámuld a tévét helyesen

2014. december 30. - Lakatos Éva

Itt az év vége. A szerencsések most otthon pihennek egy jó könyv társaságában vagy egyszerűen a kanapén heverészve kapcsolgatják a tévét. Ha nem vagy ilyen szerencsés, dolgozol, vagy a gyerekek foglalnak le, akkor is szánj magadra legalább 20 percet, amikor lelassítasz és kényelmesen elhelyezkedsz. A pocakkal rendelkezők nagy százaléka is inkább választja az év utolsó napján a nagy házibulizás helyett az otthoni kényelmet, igyekezve azon, hogy legalább év végéig ne aludjon bele a szilveszteri tévéműsorba. Kiemelten nekik, de mindenki számára nagyon fontos hogyan, milyen testhelyzetben lazít. Így semmi esetre sem:

bed-rest.jpg

Ebben a testhelyzetben a nyak domborít,  a porckorongok befelé nyomódnak, a jutalom nyak- fejfájás és egy csodás nyaki sérv. 

Helyette üljünk fel és támasszuk meg derekunkat és a nyaki részt. Valahogy így:

how-to-cope-with-bed-rest-during-pregnancy.png

Nem szükséges hozzá semmilyen speciális eszköz, itt egy nagypárna egy szoptatós párnával van megtolva és máris kényelmesen megtámasztja a gerincet. Lehet bármilyen nagyobb törölközőt, hengerpárnát használni, nyakpárna is kapható már egy-két ezer forintért, ne csak az autóban hosszabb utazás során vegyük elő, hanem otthon a tévé előtt is. Amire mindig figyeljünk pihenés közben, hogy ne domborítson a hát, segítsük gerincüket semleges helyzetbe hozni párnákkal. A mindennapi tevékenységeink is a domborítást erősítik gerincünkben, pihenésnél ne folytassuk ezt a helytelen testtartást. A helyes testtartásról bővebben itt olvashatsz Hálás lesz érte gerincünk és Te is érzed, mennyivel kényelmesebb így kipihenni az egész éves munkát, és nem kell öt percenként fészkelődnöd.

Pihenésben gazdag napokat:)

Évi

 

A bejegyzés trackback címe:

https://fittkismama.blog.hu/api/trackback/id/tr787021925

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása